İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Başakşehir Çok Programlı Anadolu Lisesi

Okulumuzca yürütülen projeler

May

Zorbalık ve Zorbalıkla Baş Etme konulu Veli Akademileri sunumu velilerimizin katılımıyla 28 Nisan'da öğretmenimiz Mualla Yıldırm tarafından yapılmıştır.

Nis

Okulumuzda "Okuyorum Yorumluyorum" projesi uygulanmaktadır.

Nis

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Ben Her Yere Varım Projesi" okulumuzda uygulanmaktadır.

Proje kapsamında yapılan etkinlikler listesi:

Otizme Mavi Işık Yak

Rami Kütüphane Gezisi

Şbt

Okulumuz 2023-2024 dönemi eTwinning okul etiketine sahip okullardan birisi olmuştur.

Şbt

Okulumuzda "Sıfır Atık Projesi" kapsamında faaliyetler yürütülmektedir.

Şbt

Okulumuzda Tübitak projeleri yürütülmektedir.

Şbt

Teknofest 2024 için okulumuzdan toplam 94 başvuru yapılmıştır.

ÇEDES PROJESİ NEDİR?

Öğrencilerimizin milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa eden fertler olmalarına, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır.

Kapsam olarak ; Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokullar, imam hatip okulları ve Anadolu imam hatip liseleri, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı il/ilçe spor müdürlükleri/Gençlik merkezleri ile Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Diyanet Gençlik Merkezleri iş birliğinde, öğrencilere yönelik gerçekleştirilecek “Çevreme duyarlıyım, Değerlerime sahip çıkıyorum Projesi” ile ilgili uygulama usul ve esaslarını kapsamaktadır.

Şbt

“Okul-veli arasında iletişim ve iş birliğini güçlendirmek, çocuğun eğitim ve gelişim süreçleri hakkında

velileri bilgilendirmek, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sorumluluğunun bilincinde olarak

bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamak” amacıyla İstanbul’daki resmi okullarımızda (anaokulu, ilkokul,

ortaokul, lise, özel eğitim uygulama okulu) öğrenim gören öğrencilerin velilerine yönelik olarak

hazırlanmış okul merkezli veli eğitim projesidir

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Proje okulumuzda uygulanmaktadır.

Projeye dair detaylar için video ve linkler üzerinden bilgi edinebilirsiniz.